Siirry sisältöön

Tee vaikuttava opinnäytetyö ammattilaisverkoston tuella

Opinnäytetyö on konkreettinen mahdollisuus kantaa oma kortensa kekoon paremman maailman rakentamiseksi. Miksi et siis ottaisi kaikkea irti opiskeluaikasi laajimmasta ja merkittävimmästä ammatillisesta näytöstä?

Oman kehittämistyön suunnittelu ja toteutus on entistä mielekkäämpää, kun tukena ovat laaja ammattilaisten joukko ja uusimmat työkalut.

Tekemällä opinnäytetyön DiakHubiin varmistat työsi hyödyt yhteiskunnalle ja kasvatat samalla verkostojasi.

Niin AMK- kuin YAMK-opinnäytetyö on mahdollista tehdä DiakHubissa, jolloin saat ohjausta Hub-painotteisissa ryhmissä ja pääset mukaan opiskelijoista muodostettuihin tutkijaryhmiin.

Voit tehdä opinnäytetyösi räätälöityyn kehittämishankkeeseen, joissa ratkotaan palveluprosessien haasteita tai kehitetään valtakunnallisia toimintamalleja ihmisten hyvinvoinnin ja osallisuuden vahvistamiseksi. Opinnäytetöitä on tehty esimerkiksi kehittämistyön tulosten arvioimiseksi.

Projekteissa työskentelet sote-alan kehittäjien sekä Diakin huippu-TKI-ammattilaisten kanssa. Monet opiskelijat ovat kokeneet monialaiset verkostot arvokkaiksi niin kehittämistehtävissä kuin asiakastyössä etenkin paljon palveluita tarvitsevien kanssa.

Voit myös hyödyntää ja soveltaa opinnäytetyössä DiakHubissa kehitettyjä työvälineitä. Pääset perehtymään ympäri Suomen käytettäviin työkaluihin jo ennen valmistumista ja pääset mukaan niiden jatkokehitykseen.

Jos teet opinnäytetyön omalle työpaikallesi, pääsette samalla kokeilemaan työkalua yhteisössänne.

Pääsin työnantajani kautta mukaan asiakkaiden palveluiden kehittämistyöhön, jossa DiakHubin asiantuntijat fasilitoivat työpajoja. Samoihin aikoihin pohdin YAMK-opinnäytetyöni aihetta, ja lopulta sain hyödyntää työpaja-aineistoa opinnäytetyössäni. Se oli hieno mahdollisuus. Projekti on jo avannut uusia uranäkymiä: olemme alkaneet pohtia työpaikallani uutta virkaa, jossa voisin hyödyntää projektissa kertynyttä osaamista. ‒ Diakin YAMK-opiskelija

Miksi tehdä opinnäytetyö Hubissa?

  • Löydät toisia ammattilaisia, joilla on yhteinen tavoite: sote-alan toimintatapojen kehittäminen ja sitä kautta ihmisten osallisuuden parantaminen.
  • Saat tukea työn eri vaiheissa aiheen pallottelusta viimeistelyyn.
  • Pääset soveltamaan viimeisimpiä työkaluja, tutkimustuloksia ja menetelmiä.
  • Parannat työllistymismahdollisuuksiasi. Opinnäytetyöt ovat saaneet DiakHubin kehittämisprojekteissa työelämän edustajilta erityisen paljon kiitosta, ja niillä on todistetusti ollut vaikutusta opiskelijoiden urakehitykseen.

Haluan mukaan! Miten toimin?

DiakHubiin kannattaa tulla mukaan jo ennen opinnäytetyövaihetta: osallistu tapahtumiin ja verkostoidu somessa!

Varsinainen opinnäyteyhteistyö Hubin kanssa kannattaa aloittaa heti opinnäyteprosessin alkuvaiheessa, viimeistään suunnitelmaa tehtäessä.

Tutustu ensin opinnäytetyöprosessiin Diakin sivuilla sekä DiakHubin työkaluihin, toimintatapoihin ja projekteihin. Ota meihin sen jälkeen yhteyttä!

Aihepiiristä on hyvä olla alustavia ajatuksia, mutta valmista aihetta ei tarvitse olla vaan ideoita voi ammentaa myös projekteista.

Jos olet jo työelämässä ja työpaikallasi on tarpeita räätälöidylle kehittämisprojektille, opinnäytetyö voidaan yhdistää myös sellaiseen. Ole yhteydessä matalalla kynnyksellä, niin etsitään sopiva ratkaisu.

Yhteystiedot

Yliopettaja Olli Vesterinen, olli.vesterinen@diak.fi

Voit myös vaihtoehtoisesti täyttää alla näkyvän lomakkeen. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.