Siirry sisältöön

Zekki: auta nuori sopiviin palveluihin

Maksuton netissä sijaitseva työkalu Zekki auttaa sinua oikomaan mutkia nuorten palveluissa, jotka asiakkaat tiedetysti kokevat pirstaleisiksi.

10 kysymystä sisältävän työkalun avulla 15–25-vuotias nuori pystyy kartoittamaan muutamassa minuutissa elämäntilanteensa, johon sivusto suosittelee sopivia palveluita. Tarvittaessa lähityötä tekevä voi tehdä kartoituksen yhdessä nuoren kanssa keskustellen.

Zekki kannustaa nuorta pohtimaan omaa hyvinvointiaan ja vahvistaa tämän itseohjautuvuutta palveluihin hakeutumisessa, jolloin kuntien ammattilaisten työtä voidaan kohdentaa entistä tehokkaammin palveluohjauksen sijaan muihin tukimuotoihin.

Ammattilaisille se antaa ajankohtaisen kuvan tarjolla olevista eri toimijoiden palveluista.

Zekki on vuosien työn tulos: se perustuu 3X10D®-elämäntilannemittariin, tutkimuksiin ja asiantuntijatietoon. Moniammatillinen yhteistyö näkyy lopputuloksessa. Kysymykset kartoittavat nuorten elämäntilanteen kokonaisvaltaisesti. Sen suosio on ollut huima: vain muutaman ensimmäisen viikon aikana kysymyksiin vastasi yli 6 000 ihmistä.” – Reija Paananen, työkalun kehittäjä

Katso video Zekistä:

Palveluita kaikkialta Suomesta

Tammikuussa 2020 avatun Zekin ovat kehittäneet yhdessä Diakonia-ammattikorkeakoulu, Mieli ryTakuusäätiöMartatVäestöliittoNAL ryPelastakaa Lapset ryNuorten Ystävät ryMannerheimin lastensuojeluliitto ry, Diakonissalaitoksen VamosYeesi ry ja HelsinkiMissio.

Zekkiä kehitetään ja laajennetaan jatkuvasti uusille alueille. Tällä hetkellä se ehdottaa suurimmaksi osaksi kolmannen sektorin tuottamia palveluita ja valtakunnallisten palveluiden lisäksi lähipalveluita Oulussa ja pian Kymenlaaksossa. Palvelujen tarjontaa ja kohdentamista helpottamaan kehitetään tekoälypohjaisia ratkaisuja yhdessä AuroraAI-verkoston kanssa.

Zekin vahvuus on sen monipuolisuudessa. Se mittaa ja auttaa arvioimaan omaa hyvinvointia, mutta sen lisäksi se antaa nuorelle yhteenvedon hänen tilanteestaan ja ehdottaa sopivia palveluja. – Koordinaattori Jutta Pernu-Määttä, Oulun kaupungin nuorisopalvelut

Lue lisää Takuusäätiön asiaskastarinasta

Zekki on neuvontaamme ja koulutusmateriaaliin se kauan puutunut konkreettinen väline, joka tuo näkyväksi sen, ettei talousasioita ole järkevää käsitellä erillään muista elämän osa-aluista. – Takuusäätiön kehittämispäällikkö Minna Markkanen

Kiinnostuitko?

Kokeile Zekkiä jo tänään! Työkalu on hyödynnettävissäsi maksutta osoitteessa zekki.fi.

Autamme mielellämme myös työkalun hyödyntämisessä tehokkaasti osana lähityötä ja palveluiden kehittämistä. Tutustu fasilitointipalveluihimme.

Ota yhteyttä!

Reija Paananen, reija.paananen@diak.fi

Voit myös vaihtoehtoisesti täyttää alla näkyvän lomakkeen. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.