Siirry sisältöön

Yhtenäiset asiakaslähtöiset toimintatavat arkeen

Organisaatiorajat ylittävän toiminnan ei tarvitse olla mutkikasta, vaikka työtavat vaihtelevat. Yhteisillä käytännönläheisillä työkaluilla tulokselliset yhdessä tekemisen tavat juurtuvat kuin vaivihkaa. Niiden avulla sujuvoitat palveluprosesseja ja lähityötä asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti.

Vuosien tutkimukseen pohjaavat työkalumme ja valmennuskonseptimme

  • auttavat asiakasta hakeutumaan oikeisiin palveluihin
  • auttavat ammattilaisia todentamaan asiakkaiden tuen tarpeita kokonaisvaltaisesti sekä toimimaan niiden pohjalta moniammatillisesti

Niitä on hyödynnetty jo kymmenissä organisaatioissa ympäri Suomen, joissa niiden hyödyt on havaittu moninaisiksi:

  • paljon palveluita tarvitsevat asiakkaat saavat nopeammin tarvitsemaansa tukea
  • henkilöstö voi paremmin
  • kustannuksia säästyy palvelun laadusta tinkimättä

Tulokselliseksi tunnustetut työkalut juurtuvat tehokkaimmin käyttöön asiantuntijoiden tuella osana räätälöityä kehittämisprojektia.

Teemme alkukartoituksen, annamme suosituksia työkalun käytöstä tarpeisiinne ja pidämme työpajamuotoisia valmennuksia henkilöstölle.

Tutustu työkaluihin alla!

3X10D®-elämäntilannemittari: Asiakkaan tarpeet palveluiden lähtökohdaksi

Asiakas ansaitsee palvelua, jossa kaikilla hänen kanssaan työskentelevillä ja asiakkaalla itsellään on yhteinen kokonaiskuva hänen tilanteestaan. Yhteinen työskentely myös johtaa sitä parempiin tuloksiin, mitä paremmat mahdollisuudet asiakkaalla on vaikuttaa tulevaisuuteensa itse.

3X10D-elämäntilannemittarin avulla nämä molemmat tavoitteet on mahdollista saavuttaa.

Mittari tekee asiakastyöstä systemaattista yhteistyötä, jossa tavoitteiden asettamiseen ja seurantaan osallistuvat sekä asiakas itse että koko moniammatillinen tiimi.

Lue lisää 3X10D-elämäntilannemittarista!

Zekki-verkkopalvelu: Auta nuori sopiviin palveluihin

Auta nuorta löytämään tarvitsemansa tuki kerralla!

Maksuton netissä sijaitseva työkalu Zekki oikoo palvelupolkujen mutkia nuorten palveluissa, jotka asiakkaat tiedetysti kokevat pirstaleisiksi.

Sen avulla 15–25-vuotias nuori pystyy kartoittamaan muutamassa minuutissa elämäntilanteensa ja löytämään tilanteeseensa sopivaa tukea.

Tutustu ja kokeile jo tänään!

Ensisijaisten hyvinvointivaikutusten arviointi -työkalu: Hyvinvoinnin pienet askeleet näkyväksi

Mutuun ei tarvitse enää luottaa, vaan palveluita voi kehittää ennakoivasti.

Ensisijaisten hyvinvointivaikutusten arviointi -työkalun avulla voit arvioida asiakkaan hyvinvoinnin paranemista alusta alkaen, vaikka se ei vielä näkyisi käytännössä. Pääset kiinni palveluiden kehityskohtiin ennakoivasti ja tehokkaasti.

Kokonaisvaltainen työkalu kokoaa yhteen kaikkien osapuolten näkemykset asiakkaan hyvinvoinnista.

Tutustu ja ota käyttöön työssäsi!

Palveluintegraation muotoilu -valmennuspaketti: Sirpaleisuudesta tavoitteelliseen verkostotyöhön

Silloin kun työskennellään paljon palveluita tarvitsevia asiakkaiden kanssa, kaikki toimijat on saatava yhteisen pöydän ääreen päällekkäisen työn välttämiseksi ja palveluaukkojen välttämiseksi.

Palvelumuotoilun menetelmiä hyödyntävän Palveluintegraation muotoilu -työskentelyn tuloksena syntyy yhdessä toimiva verkosto, jossa roolit ovat selvät sekä työskentely asiakasta auttavaa ja kustannustehokasta.

Työskentelyssä eri hallinnonalojen toimijat selkeyttävät ja ratkovat yhdessä tilanteita, joissa vastuut ovat epäselviä. Osallistujat saavat yhteisen näkemyksen toistensa osaamisesta, toimivista käytännöistä ja tarvittavista muutoksista. Kaksipäiväinen työskentely voidaan tilata erikseen tai yhdistää pidempään projektiin.

Lue lisää ja pistä palvelut uuteen uskoon!

Ota yhteyttä

Löysitkö tarpeisiinne sopivan työkalun? Ota yhteyttä, niin varmistetaan, että saatte siitä kaiken irti! Lähetä sähköpostia osoitteeseen hub@diak.fi  tai täytä alla oleva lomake. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.