Siirry sisältöön

Liikkuva koulutus- ja kehittämisyksikkö DiakHub Itä-Suomi

DiakHub Itä-Suomi on Diakonia-ammattikorkeakoulun liikkuva koulutus- ja kehittämisyksikkö, joka toimii Pieksämäeltä käsin. Vastaamme Itä- ja Keski-Suomen alueilta lähtevään koulutustarpeeseen kouluttamalla erityisellä liikkuvalla koulutusmallilla ja verkkopainotteisesti sosiaali-, terveys- ja kirkon alojen ammattilaisia.  

DiakHub Itä-Suomessa tehdään myös työelämän tarpeisiin räätälöityä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Ratkomme alueen haasteita yhdessä työelämäkumppaneiden, DiakHub Itä-Suomen opiskelijoiden, opettajien sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimijoiden kanssa. Räätälöimme myös maksullisia tilauskoulutuksia. 

Koulutustoiminta alkaa syksyllä 2023 

DiakHub Itä-Suomen koulutustarjontaan kuuluu toiminnan alkuvaiheessa sosiaali-, terveys- ja kirkon alojen AMK-koulutuksia, joita toteutetaan verkkopainotteisena monimuotokoulutuksena eri puolilla Itä- ja Keski-Suomea. DiakHub Itä-Suomen ensimmäiset koulutukset alkavat syksyllä 2023 Joensuussa ja Pieksämäellä.  

Tavoitteenamme on tuoda AMK-tason koulutuksia Itä- ja Keski-Suomen alueella sinne, missä niille on tarvetta työelämän toiveiden mukaan. Koulutukset suunnitellaan yhdessä työelämätoimijoiden, kuten hyvinvointialueiden, yritysten, hiippakuntien ja seurakuntien, kanssa. Koulutukset toteutetaan paikallisten yhteistyökumppaneiden tiloissa ja verkossa. Räätälöimme myös maksullisia tilauskoulutuksia.

Yhdessä verkossa 

DiakHub Itä-Suomen koulutukset järjestetään verkkopainotteisina monimuotokoulutuksina, joihin kuuluu myös työskentelyä alueellisissa pienryhmissä. Pienryhmissä opiskelijat pääsevät tekemään kehittämistehtäviä ja muita opintoihin kuuluvia ryhmätöitä yhdessä työelämän ja opettajien kanssa. Käytännön taitojen oppimiseksi opetusta järjestetään myös paikan päällä lähiopetuksena.  

Periaatteenamme onkin: Teoria joustavasti etänä – käytäntö laadukkaasti oppien paikan päällä.  

Tutustu syksyllä 2023 alkaviin koulutuksiin DiakHub Itä-Suomen hakijan sivulla.

Ketterää kehittämistä

Me Diakonia-ammattikorkeakoulussa haluamme etsiä aiempaa joustavampia ja ketterämpiä tapoja vastata työelämän tarpeisiin muuttuvassa maailmassa. DiakHub Itä-Suomen keskeinen toimintaperiaate on kehittää ratkaisuja sosiaali- ja terveysalan sekä seurakuntien arjesta nouseviin aitoihin ongelmiin yhdessä palvelujen tilaajien, tuottajien ja käyttäjien kanssa. 

Onko sinulla mielessä asia, jota tulisi kehittää esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja työllisyyspalveluissa tai seurakuntien toiminnassa? Kaipaatko uusia toimintamalleja yhdistysten, hyvinvointialueiden ja kuntien väliseen yhteistyöhön? Ota yhteyttä! Ideoidaan yhdessä kehittämishanke, joka etsii ratkaisua havaittuun ongelmaan.

Tutustu DiakHub Itä-Suomen toimintaa esitteleviin videoihin yksikön pääsivulla.

Kiinnostuitko?  

Jos sinulla heräsi kysyttävää DiakHub Itä-Suomen toiminnasta, ole yhteydessä Diakin viestintään: aura.vuorenrinne@diak.fi