Siirry sisältöön

Selkeä suunta ja painavat perusteet päätöksentekoon

Vastaukset hyvinvoinnin ja osallisuuden kiperiin ongelmiin eivät löydy hihasta vetämällä. Tutkimustieto tarjoaa vankan pohjan silloin kun palvelujärjestelmää kehitetään ja ihmisten osallisuutta vahvistetaan pitkäjänteisesti, asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti.

DiakHubin tutkimus- ja kehitystyön tulosten avulla pääset pureutumaan todellisiin syihin osallisuuden ongelmien, hyvinvoinnin puutteiden ja eriarvoisuuden taustalla. Löydät konkreettisia keinoja vaikuttaa niihin juuriaan myöten.

DiakHubin kautta pääset käsiksi viimeisimpään luotettavaan asiantuntijatietoon sote-alan painavimmista keskustelunaiheista ja tulevaisuudennäkymistä.

Ulottuvillasi on niin nopeasti omaksuttavia kuin kattavampia tutkimuksia ja selvityksiä etenkin seuraavista teemoista:

  • ihmisten hyvinvointi ja keinot arvioida hyvinvoinnin tilaa Suomessa nyt ja tulevaisuudessa
  • osallisuuden haasteet ja ratkaisut syrjäytymisen ehkäisemiseksi
  • monenlaista tukea tarvitsevien asiakkaiden palvelujen, palvelukokonaisuuksien ja palveluketjujen kehittäminen ja johtaminen

Teoriasta käytäntöön

Tutkimustiedosta on todellista hyötyä silloin kun sen tulokset muuttavat arjen toimintaa. Diakissa tämä on varmistettu tiiviillä työelämäyhteistyöllä: käytännönläheisyys on sisäänrakennettu tutkimus- ja kehitystyöhön, ja teemme sitä aina yhdessä työelämätahojen kanssa näiden tarpeita ennakoiden.

Tutkimustyömme pohjalta on tehty useita työkaluja, jotka ovat käytössä kymmenissä organisaatioissa julkishallinnosta järjestöihin ja yrityksiin ympäri Suomen.

Julkaisut avoimesti käytettävissäsi

Diakin julkaisut ovat lähtökohtaisesti avoimia. Kaikki julkaisut löytyvät Tiedejatutkimus.fi-palvelusta.

Dialogi-mediasta saat ajankohtaisen katsauksen uusimpiin hankkeisiin ja tutkimuskohteisiin.

Diakin julkaisusarjojen julkaisuissa pääset puolestaan syventymään terveyden, hyvinvoinnin ja osallisuuden teemoihin sekä innovaatioiden taustoihin syvällisesti ja moniäänisesti. Julkaisusarjoihin kuuluu niin tiiviitä kehittämisraportteja, moniäänisiä artikkelikokoelmia kuin vertaisarvioituja tutkimuksia ja väitöskirjoja.

Silmäile keskeisiä DiakHubin asiantuntijoiden julkaisuja

Palkittu vuonna 2020 Seppo Aro -palkinnolla parhaana v. 2019–2020 Sosiaalilääketieteellisessä Aikakauslehdessä julkaistuna artikkelina.

Tähän julkaisuun on koottu nuorten aikuisten näkemyksiä tuen tarpeista hyvinvoinnin eri osa-alueilla ja eri tilanteissa.

Dialogi-julkaisut: osuvia artikkeleja, puhuttelevia blogeja

Julkaisu- tai artikkeli-idea?

Oletko havainnut ongelman tai ilmiön, josta kaipaat uutta, tulevaisuuteen katsovaa tietoa ja näkemystä?

Ota yhteyttä

Lähetä sähköpostia osoitteeseen hub@diak.fi  tai täytä alla oleva lomake. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.