Siirry sisältöön

Zekki-digipalvelu on TerveSos-kilpailun voittaja

DiakHubin Zekki-digipalvelu on valittu TerveSos-kilpailun voittajaksi. Palvelun nuorilähtöisyys teki vaikutuksen kilpailuraatiin.

 Zekki-digipalvelu on valittu voittajaksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen TerveSos-kilpailussa toukokuussa 2022. Raati valitsi Zekin voittajaksi viidestä finalistista. 

Kisamenestystä on tullut jo aiemminkin. Joulukuussa 2021 Zekki voitti Euroopan sosiaalisten innovaatioiden kilpailussa , jossa yhteensä 565 ehdokasta kisasi sosiaalisten innovaatioiden Euroopan mestaruudesta.

– Kaksi voittoa kannustaa entistä vahvemmin tekemään töitä nuorten hyvinvoinnin puolesta. Voitot ovat hieno tunnustus siitä, että olemme kehittäneet hyvän ja toimivan palvelun, projektipäällikkö Reija Paananen sanoo. 

Nuorilähtöistä kehittämistä

TerveSos-kilpailussa haettiin kestävään hyvinvointiin perustuvia monitoimijaisia toimintamalleja ja ratkaisuja.  Palkinnon valinnassa painotettiin kohderyhmän osallisuutta ja hyvinvointia lisääviä toimia sekä palvelujen kestävyyden takaamista muuttuvissa olosuhteissa. 

Raati perusteli valintaansa Zekin kehitystyön nuorilähtöisyydellä. Kehittämisessä ovat olleet mukana niin nuoret kuin nuorten kanssa työskentelevät ammattilaisetkin.

– Tietenkään nuorten palveluita ei voitaisi toteuttaa ilman nuorten osallisuutta. Nuoret ovat olleet kehittämisessä avainasemassa, Paananen sanoo. 

Tiedolla johtamisen tukena 

Zekin ratkaisut pohjaavat tutkimustietoon nuorten tuen tarpeista. Osana ammattilaisen työtä Zekki mahdollistaa nuorten hyvinvoinnin ja palveluiden vaikutusten seurannan. Yli 66 000 kävijää on jo tutustunut Zekkiin, ja tietoa kertyy jatkossa joka viikko noin tuhannen nuoren elämäntilanteesta.  

Toivottavasti hyvinvointialueet alkavat kilpailemaan sillä, että niiden nuorilla on hyvä olla ja että kaikki tuki on nuorten saatavilla, DiakHubin erityisasiantuntija Sakari Kainulainen sanoo.

Lisätietoja