Siirry sisältöön

Zekki-digipalvelu kilpailee voitosta ”Paras suomalainen oppimisratkaisu” -kisassa

Kuvituskuva
DiakHubin Zekki-digipalvelu valittiin loppukilpailuun Suomen eOppimiskeskuksen Paras suomalainen oppimisratkaisu -kilpailun tuotesarjassa. Voittaja selviää kesäkuun alussa.

Paras suomalainen oppimisratkaisu -kilpailussa etsitään tänä vuonna digihyvinvointia ja osallisuutta tukevia ratkaisuja. Kisa on edennyt loppukilpailuvaiheeseen, jossa Zekki on yksi neljästä kilpailijasta.

− Oli yllätys, että olemme yritysten joukossa sarjan kärjessä. Tästä näkee, että ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnalla on annettavaa sosiaalisten innovaatioiden kehittämiseen, projektipäällikkö Reija Paananen Diakonia-ammattikorkeakoulusta sanoo.

Zekissä nuori on toimija ja oman elämänsä asiantuntija, mikä vahvistaa nuoren osallisuutta. Kaikki lähtee liikkeelle nuoren antamasta tiedosta ja vastauksista, joiden perusteella hän saa yhteenvedon tilanteestaan.

− Zekkiä on kehitetty nuorilähtöisesti, ja nuoret ovat myös olleet mukana palvelun kehittämisessä.

Voittaja valitaan kesäkuussa

Zekki suosittelee 15–25-vuotiaalle nuorelle juuri hänen tilanteeseensa sopivia tukipalveluita ja rohkaisee etenemään omalla polulla. Nuori voi itse päättää, millä tavalla hän haluaa kulkea eteenpäin.

− Zekki tuo tukipalvelut nuoren arkeen ja tarjoaa mahdollisuuksia tuen saamiseen eri tavoin ja eri kanavien kautta sekä digitaalisesti että kasvokkain. Hyvinvoinnin ja osallisuuden vahvistaminen ovat myös asioita, joita voi oppia ja joita voidaan opettaa, Paananen tiivistää.

Jokainen loppukilpailija esittelee vielä toukokuussa tuotteensa arviointiraadille. Kilpailun tulokset julkistetaan 1.6.2022.

Paras suomalainen oppimisratkaisu on vuosittain järjestettävä laatukilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esille erilaisia oppimisen ratkaisuja, edistää tuotteiden innovatiivisuutta ja laatua sekä kannustaa toimijoita luomaan ja kehittämään uusia oppimisratkaisuja myös kansainvälisille markkinoille.

Vuonna 2022 kilpailu järjestetään jo 21. kerran. Kilpailun järjestää Suomen eOppimiskeskus ry yhteistyökumppaneineen.