Siirry sisältöön

Opiskele tulevaisuuden sote-palvelujen johtajaksi

Oletko pohtinut seuraavaan askeleen ottamista urallasi? Diakin ylemmät AMK-tutkinnot ovat yhteishaussa 16.–30.3.2022. DiakHubin kehittämä monialaisen ja yhteensovittavan johtamisen YAMK-tutkinto vastaa työelämän ajankohtaisiin haasteisiin.

Seuraava monialaisen ja yhteensovittavan johtamisen koulutus alkaa Diakissa syksyllä 2022. Voit osallistua sujuvasti mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa, sillä opiskelet kokonaan verkossa. YAMK-tutkintojen laajuus on 90 opintopistettä, ja tutkinnosta riippuen opiskelu kestää 1,5–2 vuotta. 

Monialaisen ja yhteensovittavan johtamisen YAMK-tutkinto on suunniteltu vastaamaan sote-uudistuksen monialaista osaamista vaativiin tavoitteisiin. Tutkinnon aikana voit rakentaa oman urapolkusi ja työskennellä valmistumisen jälkeen sote-palveluiden johtamis- ja kehittämistehtävissä. 

Tutkinto antaa osaamista neljään keskeiseen näkökulmaan, jotka ovat  

  • monialainen yhteistyö
  • johtamisen haasteet ja yhteensovittava johtaminen 
  • yhteiskehittäminen ja  
  • paljon tukea tarvitsevien asiakkaiden asema sote-palveluissa.  

– Koulutusohjelma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää osaamista ja rakentaa entistä yksilöllisempiä urapolkuja työelämän tarpeisiin. Verkostoituminen ja yhteistyö alueellisten ja paikallisten toimijoiden kanssa on keskeisessä roolissa, yliopettaja Arja Suikkala Diakista sanoo. 

Ratkaisuja työelämän ilkeisiin ongelmiin 

Opinnot toteutetaan verkkopohjaisesti, mutta keskustelulle ja kohtaamiselle halutaan rakentaa paikkoja. Esimerkiksi yhteiskehittämisen päivät toistuvat lukukausittain syksyllä ja keväällä. Niissä opiskelijat ja työelämäkumppanit kohtaavat ja etsivät yhdessä ratkaisuja työelämän aitoihin haasteisiin. 

Esimerkiksi syksyllä 2021 opiskelijat perehtyivät monialaista tukea tarvitsevien asiakasryhmiin. Tehtävänä oli tunnistaa monitoimijaisen palvelujärjestelmän kriittisiä kohtia, edellytyksiä toimiville palveluille, mahdollisia muutostarpeita ja eettisiä haasteita. 

– Taustaselvityksen pohjalta opiskelijat rakensivat pienemmissä ryhmissä ratkaisuja asiakastyöhön, monialaiseen yhteistyöhön, johtamiseen ja eettiseen päätöksentekoon. Nämä esiteltiin työelämäkumppaneille, jotka kommentoivat ratkaisuja ja olivat innostuneita yhteisestä työskentelystä, erityisasiantuntija Anne Määttä DiakHubista sanoo. 

Myös koulutuksen oppimistehtäviin nostetaan ajankohtaisia kehittämisteemoja työelämän ajankohtaisista kehittämishankkeista 

– Näin opiskelijat ovat ratkaisemassa työelämän hyvinvointiin, terveyteen ja työllisyyteen liittyviä ilkeitä ongelmia eli aivan DiakHubin ytimessä olevia kysymyksiä, Määttä tiivistää.  

Tutustu tutkintoon 

Heräsikö kiinnostuksesi? Tutustu tarkemmin monialaisen ja yhteensovittavan johtamisen tutkinnon sisältöihin, pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimuksiin ja hakuprosessiin Diakin sivuilla. 

Haluaisitko kumppaniksi koulutusohjelmaan? Lue lisää DiakHubin sivuilta kumppaneille tarjolla olevista monipuolisista mahdollisuuksista!