Siirry sisältöön

Pieksämäelle rakentuu alueellinen DiakHub-yksikkö

Diak kehittää DiakHub-konseptiaan Diakin hallituksen 26.10.2021 tekemän kampusrakennepäätöksen mukaisesti. Diakin Pieksämäen-kampus muuttuu DiakHub-yksiköksi, jossa jatketaan koulutus- ja TKI-toimintaa. Se tuottaa palveluja koko Itä-Suomen alueella.

Vuodesta 2023 alkaen Itä-Suomessa alkavat koulutukset ja niiden toteutus suunnitellaan yhdessä alueen kumppaneiden kanssa.

Diakilla on nykyisellään kampukset viidessä kaupungissa: Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Itä-Suomen DiakHubissa kehitetään uudenlaista korkeakoulun toimintamallia

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan lisäksi DiakHubissa tullaan kouluttamaan jatkossakin sosiaali-, terveys- ja kirkon alan osaajia, kuten Pieksämäen-kampuksella on tehty. DiakHub-yksikön tavoitteena on kehittää uudenlaista korkeakoulun toimintamallia. Se perustuu entistä vahvemmin kumppanuuksiin ja paikallisiin sekä alueellisiin tarpeisiin.

Käytännössä DiakHub toimii Itä-Suomessa niin, että se räätälöi koulutuspalvelut tietyn alueen ja sen työelämän tarpeiden mukaan. Yhdessä kumppanien kanssa, asiantuntijuutta ja tiloja jakaen, koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opetuksena siellä missä se on kulloinkin tarkoituksenmukaista. Olemme jo aiemmin kouluttaneet tällä mallilla esimerkiksi sosionomeja Kajaanissa ja saaneet toimintamallista hyviä kokemuksia.

Diak hakee joustavaa mallia toteuttaa toimintaansa muuttuvassa toimintaympäristössä. Työelämälle tulee tarjota uusia ja nopeita tapoja vahvistaa osaamistasoa ja saada ammattilaisia töihin. Tutkintokoulutusta tarvitaan, mutta lisäksi on voimakas tarve nopeammille tavoille vahvistaa henkilöstön osaamista.

Lisätiedot: