Siirry sisältöön

Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu sijoittui jaetulle toiselle sijalle Datamenestyjät-kilpailussa

Kuvassa Sakari Kainulainen, diplomia pitelevä Joakim Zitting ja kukkia pitelevä Varpu Wiens.
Diakissa kehitetty karttapalvelu sijoittui jaetulle toiselle sijalle Tilastokeskuksen Datamenestyjät-kilpailun finaalissa. Huono-osaisuus Suomessa -palvelu yhdistää tilastotietoa yleistajuisiksi huono-osaisuuden mittareiksi ja mahdollistaa maakuntien, seutukuntien ja kuntien vertailun.

Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu sijoittui jaetulle toiselle sijalle Tilastokeskuksen Datamenestyjät -kilpailussa. Voittaja julkistettiin Tilastoareena-tapahtumassa, jossa oli mukana etäyhteyksin noin 200 osallistujaa.

Karttapalvelun eduksi Tilastokeskus nimesi muun muassa sen, että se tuo näkyviin syy-seuraus-suhteita käyttäjäystävällisesti ja yhdistää monenlaista tietoa havainnollistaviksi kartoiksi. Lisäksi palvelun sisältämien tietojen jatkokäyttö on helppoa.

– Finaalipaikka tuntuu erityisen hienolta, sillä kilpailussa oli mukana todella laadukkaita avointa dataa hyödyntäviä palveluita, sanoo tutkija Joakim Zitting.

Palkintodiplomia paikan päällä vastaanottamassa olivat Diakista Joakim Zitting, Sakari Kainulainen ja Varpu Wiens, jotka kaikki ovat olleet mukana kehittämässä karttapalvelua. Huono-osaisuus Suomessa -palvelu on kehitetty Diakonia-ammattikorkeakoulussa monivuotisen kehitystyön tuloksena.

Datamenestyjät-kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja sen tarkoituksena oli kannustaa avoimen tiedon hyödyntämistä.

Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu on kehitetty Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke – Sokran Diakin osahankkeessa. Sokra-koordinaatiota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Karttasivustoon valitut huono-osaisuusindikaattorit perustuvat Sotkanet.fi -palvelusta löytyviin tilastotietoihin. Karttapalvelu on osa tutkitun tiedon teemavuotta 2021.

Lisätiedot:

Tutustu Huono-osaisuus Suomessa -karttapalveluun: