Siirry sisältöön

Tekoälyn potentiaali digipalveluiden kehittämisessä puhututti DiakHubin aamukahveilla

Kuvituskuva, jossa hymyilevä nainen katsoo kameraan fläppitaulun takaa. Kuvassa on teksti: DiakHubin syksyn 2021 aamukahvit - joka kuun ensimmäinen keskiviikko. Vaikuttavia ratkaisuja viheliäisiin ongelmiin.
Syyskuun aamukahveilla keskusteltiin tekoälyn potentiaalista palvelujärjestelmän parantamisessa. Joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko järjestettävät aamukahvitilaisuudet ratkovat sote-palveluiden haasteita monialaisella yhteistyöllä.

DiakHubin aamukahvit starttasivat ajankohtaisella aiheella, kun kolmisenkymmentä kuulijaa kokoontui Teamsin äärelle keskustelemaan digipalveluiden kehittämisestä.

Aamukahveilla kuultiin Reija Paanasen mielenkiintoinen esittely Zekki-digipalvelusta sekä Elina Ovaskaisen ja Timo Impiön puheenvuoro AuroraAI-verkosta, joka on luotu osana Marinin hallituksen kansallista tekoälyohjelmaa.

AuroraAI-verkko mahdollistaa tiedonsiirron eri palveluntarjoajien välillä, jolloin asiakas ei joudu selittämään tilannettaan uudelle ammattilaiselle alusta saakka.

Zekki on mukana AuroraAI-verkon pilotissa. Tekoäly mahdollistaa Zekissä tulevaisuudessa esimerkiksi paremmat palvelusuositukset käyttäjille ja kyselyvastauksien siirtämisen suoraan ammattilaisille.

Rahoitusta tarjolla palveluille AuroraAI-verkkoon liittymisen tueksi

Valtiovarainministeriö on käynnistänyt julkishallinnollisille palveluille rahoitushaun, jonka tarkoituksena on tukea palveluiden liittymistä AuroraAI-verkkoon. Pilotin tarkoituksena on kehittää AuroraAI-verkon toimintaa ja hyödyntää tekoälyä palvelujärjestelmän toimivuuden parantamisessa.

Pidemmällä tähtäimellä nyt pilotoitavan verkon tarkoituksena on tehdä todeksi palveluiden sujuva ja saumaton tarjonta kansalaisille.

>> Lue lisää rahoitushausta valtiovarainministeriön sivuilta


Kolottaako kahvihammasta? Tule mukaan seuraaville aamukahveille

Seuraavan kerran aamukahvit kokoontuvat keskiviikkona 6.10., ja silloin teemana on osallisuuden edistäminen.

>> Katso syksyn aamukahvien ajankohdat ja teemat
>> Ilmoittaudu mukaan aamukahveille