Siirry sisältöön

Uusi monialaisen ja yhteensovittavan johtamisen YAMK-tutkinto vastaa sote-uudistuksen tarpeisiin

Koulutus toteutetaan vahvassa yhteistyössä työelämän ja DiakHubin asiantuntijoiden kanssa. Tarkoituksena on luoda uutta osaamista monialaiseen yhteistyöhön, kehittämiseen ja johtamiseen.

Uusi monialaisen ja yhteensovittavan johtamisen ylempi ammattikorkeakoulututkinto vastaa työelämän ajankohtaisiin haasteisiin sote-uudistuksen astuessa voimaan.

– Olemme kartoittaneet, mitkä ovat ajankohtaiset haasteet johtamisessa ja kehittämisessä sote-alalla. Tämä tutkinto vastaa niihin tarpeisiin täsmäosaamisella, kertoo tutkinnon kehittämisessä mukana ollut palvelujärjestelmäkehityksen asiantuntija Anne Määttä.

Tutkinto antaa osaamista neljään keskeiseen näkökulmaan, jotka ovat monialainen yhteistyö, johtamisen haasteet, yhteiskehittäminen ja paljon tukea tarvitsevien asiakkaiden asema sote-palveluissa. Tarkoituksena on kouluttaa osaajia tulevaisuuden sote-palveluiden johto- ja kehittämistehtäviin.

– Koulutusohjelma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää osaamista ja rakentaa entistä yksilöllisempiä urapolkuja työelämän tarpeisiin. Verkostoituminen ja yhteistyö alueellisten ja paikallisten toimijoiden kanssa on keskeisessä roolissa, yliopettaja Arja Suikkala Diakista sanoo.

Osaajia koulutetaan työelämälähtöisesti

YAMK-tutkinto toteutetaan vahvassa yhteistyössä työelämän kanssa. Esimerkiksi opinnäytetyöt ja oppimistehtävät pyritään toteuttamaan tosiasiallisia työelämän tarpeita kuunnellen.

– Kumppaneita ovat muun muassa sote-kuntayhtymistä Keusote ja Soite sekä Helsingin kotihoito. Lisäksi mukana on monia pienempiä, paikallisia kumppaneita, kertoo Määttä.

Lisäksi opiskelijoille tarjotaan tilaisuutta tehdä opintoja yhteistyössä DiakHubin kanssa, jolloin he pääsevät hyödyntämään Diakin kirkkainta sote-alan kehittämis- ja tutkimusosaamista.

Kaksivuotinen YAMK-tutkinto kouluttaa osaajia erityisesti uudistuvien sote-palveluiden johtamiseen ja kehittämiseen. Opinnot toteutetaan verkkopohjaisesti, mutta keskustelulle ja kohtaamisella halutaan rakentaa paikkoja.

– Verkkototeutus mahdollistaa maantieteellisesti opintoihin osallistumisen mistä vaan, mikä on hieno mahdollisuus, toteaa Määttä.

Tutkinnon aloittaa noin kuutisenkymmentä opiskelijaa, jotka tuovat koulutukseen oman säväyksensä, sillä heillä on jo monipuolista ja vahvaa osaamista työelämästä.

– Valitut opiskelijat ovat todella pätevää joukkoa. Käytännön kokemusta ja näkemystä on jo kertynyt, jonka päälle on hyvä rakentaa uutta osaamista, summaa yliopettaja Olli Vesterinen.


Tutustu tutkintoon

Heräsikö kiinnostuksesi? Tutustu tarkemmin monialaisen ja yhteensovittavan johtamisen tutkinnon sisältöihin ja hakuprosessiin Diakin sivuilla.

Haluaisitko kumppaniksi koulutusohjelmaan? Lue lisää DiakHubin sivuilta kumppaneille tarjolla olevista monipuolisista mahdollisuuksista!