Siirry sisältöön

DiakHubin asiantuntijat esittelyssä: Anne Määttä

Valtiotieteiden tohtori, sosionomi amk Anne Määttä hyödyntää palvelujärjestelmän kehittämistyössä omaa käytännön kokemustaan sosiaalialalta.

Kuvassa Anne MäättäMäätällä on monipuolista käytännön työkokemusta sosiaalialalta, sillä hän on työskennellyt niin vammais- ja vanhustyön, erityisopetuksen kuin sosiaalityön parissa. Siksi tutkimus- ja kehittämistyössä hän on syventynyt erityisesti monialaista tukea tarvitsevien asiakasryhmien tilanteisiin sekä monialaisen yhteistyön ja sen johtamisen kysymyksiin.

– Koulutukseni on avannut minulle kaksi näkökulmaa ihmisiin, yhteiskuntaan ja sen ilmiöiden tarkasteluun, toteaa Määttä.

Määtän erityisosaamista on palveluiden integraatio, ja vuodesta 2019 hän on keskittynyt kehittämään DiakHubia projektipäällikkönä. Hän näkee ratkaisuna monialaisiin ongelmiin palveluiden yhteiskehittämisen ja asiakaslähtöisyyden, joihin päästään yhteensovittavalla johtajuudella. Siksi Määttä rakentaa parhaillaan yhteistyössä työelämän kanssa uudenlaista yhteensovittavan johtajuuden YAMK-tutkintoa.

Sosiaalialalla työskennellessään Määttä tunsi usein riittämättömyyttä yhden työntekijän vaikutusmahdollisuuksista, mutta nykyinen pesti DiakHubissa on herättänyt toiveita jopa viheliäisimpien ongelmien ratkaisemisesta yhteistyöllä.

– Kokosimme yhteen osaajia ja osaamista, joilla tarjoamme ratkaisuja osattomuuteen, syrjäytymiseen ja ongelmien kasautumiseen liittyviin haasteisiin, summaa Määttä DiakHubin toiminta-ajatuksen.

Työn vastapainoksi Määttä rentoutuu joogaamalla. Vaikka monet asanat taipuvat myös kotioloihin, korona-aikana hän on ikävöinyt erityisesti hotjooga-tunneille.

Yhteystiedot:

anne.määttä@diak.fi
p. 0400 979932
TwitterLinkedIn