Siirry sisältöön

”Velkaongelman ratkaisu vaatii asiakkaan tilanteen ymmärrystä”

Kuvituskuva
Takuusäätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka ehkäisee ja ratkaisee kotitalouksien talous- ja velkaongelmia. Lue, kuinka Zekki työvälineenä auttoi heitä eteenpäin tehtävässään. Takuusäätiössä Zekki toimii talousasioiden puheeksioton välineenä.

Takuusäätiön kehittämispäällikkö Minna Markkanen:

”Pidin webinaaria Varkauden sosiaalitoimen työntekijöille aiheesta ”Talousasiat puheeksi”. Tilaisuudessa pohdittiin muun muassa sitä, milloin ja miten erilaisissa asiakastilanteissa talousasiat voi ja kannattaa ottaa puheeksi.

Yleensä velkaongelmissa on tyypillistä, että lähdetään hakemaan suoraan ratkaisua itse velkaongelmaan, eikä asiakas välttämättä ole kovin motivoitunut työstämään niitä talous- ja velkaongelmien taustalla olevia muita arjen haasteita. Meidän näkökulmastamme ne olisivat kuitenkin usein niitä ensisijaisia juttuja, joita pitäisi käsitellä ennen kuin itse velkaongelmaan voidaan hakea kestävää ratkaisua.

Olemmekin jo pitkään pohtineet, miten tätä haastetta voisi käsitellä konkreettisemmin. Nyt siihen on Zekin myötä tullut konkreettinen väline! Se on minusta loistava väline hahmottamaan kokonaisuutta ja auttaa pohtimaan myös sitä, mitä ja missä järjestyksessä erilaisiin elämän pulmatilanteisiin kannattaisi lähteä hakemaan apua.

Zekki on meidän neuvontaan ja koulutusmateriaaliin se kauan puutunut konkreettinen väline, joka tuo näkyväksi sen, ettei talousasioita ole järkevää käsitellä erillään muista elämän osa-aluista.

Olemme nyt ottaneet Zekin osaksi koulutusmateriaalejamme, ja esittelemme sitä eri tilaisuuksissa puheeksi oton ja palveluohjauksen välineenä sote-alan ammattilaisille, kun puhumme talousasioiden puheeksi ottamisesta asiakastyössä.  Olemme myös edelleen kiinnostuneita jatkokehittämään Zekin talousosiota vielä paremmin nuorten tarpeisiin vastaavaksi.”

-Takuusäätiön kehittämispäällikkö Minna Markkanen


Lue lisää Zekistä ja ota palvelu käyttöösi!

  • Maksuton nettikysely Zekki on työkalu, jolla nuori pystyy kartoittamaan muutamassa minuutissa elämäntilanteensa, johon sivusto suosittelee sopivia palveluita.
  • Tarvittaessa lähityötä tekevä voi tehdä kartoituksen yhdessä nuoren kanssa keskustellen. Ammattilaisille se antaa ajankohtaisen kuvan tarjolla olevista eri toimijoiden palveluista.
  • Palvelu pohjautuu Diakissa kehitettyyn 3X10D-elämäntilannemittariin, ja on sovellettavissa useisiin käyttökohteisiin.
  • Lue lisää Zekin mahdollisuuksista!